Å velge tøybleier sparer miljøet for tonnevis med søppel, det har de fleste hørt – og mange velger tøybleier framfor engangsbleier og ser seg aldri tilbake. Noen møter dessverre på problemer og gir opp, eller kommer kanskje aldri i gang - men når det gjelder tøybleier, kan de fleste problemer løses! Har du møtt på problemer og lurer på om du skal gi opp tøybleiene, får du her noen tips som kanskje kan hjelpe deg videre.
Ta med tøybleier ut på tur utenfor hjemmet? Mange som begynner med tøybleier, ønsker å bruke tøybleier hjemme og kanskje heller bruke engangsbleier når man er ute på tur. Men å ta med tøybleiene ut behøver ikke være vanskelig!
Bor du i Bergen eller omegn og ønsker å prøve tøybleier? Da kan du få inntil 1000 kr i tilskudd.
Venter du barn og har bestemt deg for at du vil bruke tøybleier til babyen? Vanskelig å vite hvilke bleier du skal begynne med? Her får du en oversikt over noen av de mest populære løsningene til nyfødt og svarene på noen vanlige spørsmål!
Bor du i en av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden eller Sauherad? Interessert i å teste tøybleier? Da kan du få en gratis startpakke!
Venter du barn og vet at du vil bruke tøybleier? Eller har du kanskje barn allerede og syns at det blir veldig mye søppel av engangsbleiene – og har lyst til å prøve tøybleier? Mye å sette seg inn i? Her får du en kort introduksjon som hjelper deg i gang på 1-2-3!
Noen opplever mye tisselekkasjer på natten med engangsbleier og hopper rett i det med tøybleier på natt. Noen bruker tøybleier på dagen, men syns det er vanskelig å komme i gang med det på natten. Vurderer du å bruke tøybleier på natt, men har ikke kommet helt i gang ennå? Eller er du ikke helt fornøyd med din nåværende løsning og trenger noen forslag til alternativer? I dette innlegget går jeg gjennom de vanligste typene nattbleier og gir noen generelle råd samt foreslår noen favorittprodukter til natt.
Dersom du er bosatt i Oslo kommune og har barn under 2 år, kan du få inntil 1000 kr i støtte til innkjøp av tøybleier.
Mange lurer på hvilke tøybleier som fungerer best i barnehagen. Tøybleier til barnehagebruk får gjerne være så enkle i bruk som mulig, og de bør absorbere godt. Her får du noen tips og forslag.
Dette er et innlegg spesielt for alle som er interessert i begynne med tøybleier, men som føler at det kommer til å innebære altfor mye vasking! Det er i alle fall det jeg hører oftest som grunn til å ikke prøve tøybleier. Alle må ta sitt eget valg, men det kan jo være greit å ha konkret informasjon om vask av tøybleier først? Kanskje er det ikke så overveldende som mange tror? Eller kanskje det rett og slett BLIR for mye klesvask for deg? Finn ut mer om vask her og vurder det selv!
Bor du i kommunene Aurskog-Høland, Enebakk, Fet, Gjerdrum, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Sørum eller Rømskog? ROAF, som håndterer husholdningsavfallet i disse kommunene, tilbyr opptil 2500 kr i tilskudd til barnefamilier som vil bruke tøybleier.
Sperrelag i ull trenger ikke å vaskes etter hvert bruk – det holder å lufte dem. Innholdet av lanolin (ullfett) bidrar til å bryte ned urin og gjør at ullbuksene er «selvrensende». Men etter ca. 2-3 ukers bruk, eventuelt når de begynner å lekke eller lukte urin selv etter lufting, da er lanolinen «oppbrukt», og det er på tide å tilsette ny lanolin.
Når man aldri har brukt tøybleier før, og ikke har lest eller hørt så mye om det, er ens første reaksjon ofte: «Tøybleier? Jamen, hva hvis babyen bæsjer?! Hvordan skal vi få bleiene rene? Bæsj i vaskemaskinen!?» Tøybleier er dog ikke det griseriet mange kanskje tror, takket være det vi kaller rispapir.