Nuggles tøybleier - nå i butikk

21.07.2017
av Vivian Hartvigsen

Har du sett de fine tøybleiene fra kanadiske Nuggles som vi har fått inn? Produktene er designet i Canada av småbarnsmoren Cherelle Arnesen og ansvarlig produsert i Kina.

Simplee er en romslig onesize-bleie (fra ca. 3,5-18 kg) som kan brukes som enten en alt-i-to-bleie eller en lommebleie. Det følger med to innlegg i bambusviskose: ett nyfødtinnlegg og ett større. Du kan bruke dem hver for seg eller sammen. Innleggene kan kneppes fast i bleieskallet. Innsiden av bleieskallet består av myk stay dry mikrofleece. Du kan velge å bruke innleggene oppå lommen, og dermed bytte ut kun innleggene med tørre ved bleieskift (bleieskallet kan brukes om igjen så sant det ikke er tilgriset eller har blitt altfor vått). Simplee kan også brukes som en lommebleie - da legger du bare innleggene inni lommen under mikrofleecen og bytter hele bleia ved bleieskift.


Tuck-Wrap-Go er myke bleieskall med innside i glatt laminert polyester (TPU). De fås i to størrelser: str. 1 (ca. 2,5-9 kg) og str. 2 (ca. 7-18 kg). Du kan bruke bleieskallet som en alt-i-to-bleie ved å brette et av Nuggles' bretteinnlegg i bambusfrotté og legge det inn i bleieskallet under klaffene. Ved bleieskift kan du bytte ut innlegget med et tørt, og bruke skallet om igjen dersom det ikke er tilgriset. Ca. tre innlegg per bleieskall pleier å være passelig. Tuck-Wrap-Go kan også brukes som et sperrelag over prefolder/brettebleier/formsydde dersom bleia under ikke er altfor tykk.

Siden Simplee har innside i mikrofleece, vil den sannsynligvis føles fortere "ufresh" og våt enn Tuck-Wrap-Go som har kun glatt laminert innside. Det gjelder særlig hvis du har et barn som tisser mye. Du vil nok kunne bruke Tuck-Wrap-Go om igjen flere ganger enn Simplee dersom du bruker Simplee som en alt-i-to. Mikrofleecen inni Simplee har likevel den fordelen at den er veldig god og myk mot barnets hud - og Simplee kan naturligvis brukes som en lommebleie også.