En guide til Blueberry!

06.02.2018
av Vivian Hartvigsen

Blueberry er en amerikansk tøybleieprodusent som syr alle sine tøybleier i USA. De har et stort utvalg fine mønstre og flere fine tøybleietyper. Her får du en oversikt!Blueberry Simplex onesize alt-i-ett

Dette er en alt-i-ett-bleie som passer fra ca. 5-16 kg. Innsiden er i økologisk bomull med en lomme under og et langt innlegg som har et lag stay dry-fleece på den ene siden. Innlegget er fastsydd i den ene enden, og du kan brette det og legge det inni lommen eller oppå lommen – da velger du selv om du vil ha mikrofleecen eller bomullen nærmest barnets hud. Inni lommen kan du også legge et ekstra innlegg dersom barnet tisser mye. Blueberry kommer av og til med nye mønstre i begrensede antall, og disse produseres av og til i birdseye-bomull* i stedet for økologisk bomull.

Blueberry Side Snap Simplex alt-i-ett

Disse bleiene fås i to størrelser, M eller L. M passer fra ca. 5,5 til 13 kg. Str. L passer fra ca. 10 til 17 kg. Side Snap Simplex (ofte kalt SSS) kneppes i sidene, og knappene er festet på et superelastisk sidepanel. Det er virkelig god strekk i disse panelene, noe som gir en unik og god passform – ingenting her som klemmer over lårene iallfall. Bleiene har ingen størrelsesjustering på framsiden, så her er det ingen knapper foran å forholde seg til. I likhet med onesize Simplex har SSS en lomme under bomullen inni og et langt innlegg som er fastsydd i den ene enden. Dette innlegget har dog ingen stay dry-fleece. Innlegget bretter du som du vil og legger inni eller oppå lommen. Du kan legge et ekstra innlegg inni lommen for barn som tisser mye, f.eks. Geffens hampinnlegg. SSS lages vanligvis i økologisk bomull, men de begrensede utgavene som av og til lages, er som oftest i birdseye-bomull* (ikke økologisk).
Blueberry Simplex nyfødt alt-i-ett

Dette er en nyfødt-bleie som er helt ypperlig den første tiden. Den passer fra ca. 3 til 7 kg. Bleia har doble knapperader, dvs. en rad til å kneppe ved lårene og en over magen. Innsiden er i økologisk bomull med en lomme under og et innlegg som er fastsydd i den ene enden. Det er ikke stay dry-fleece på dette innlegget. Du kan brette innlegget som du vil og legge det inni eller oppå lommen. Du kan legge et ekstra innlegg inni lommen dersom barnet tisser mye (f.eks. Geffens nyfødtinnlegg i hamp). I likhet med Blueberry onesize Simplex og Side Snap Simplex kommer også nyfødtbleia i begrensede utgaver av og til – disse er da ofte med birdseye-bomull* inni i stedet for økologisk bomull.

* Bomull som er vevd i et mønster som ser ut som små diamanter.Blueberry Deluxe lommebleie

Lommebleiene er onesize og passer fra ca. 4,5 til 16 kg. Størrelsen tilpasses med knappene foran. Innsiden av bleia er foret med myk mikrofleece som føles relativt tørr mot huden, og inni lommen kan du legge ett eller to av de to medfølgende innleggene. Innleggene er i økologisk bomull og lange, slik at du kan brette dem slik det passer ditt barn best. Det ene innlegget er smalere enn det andre og passer fint til de minste. Til større barn kan du bruke det bredeste innlegget, og eventuelt det smalere som en «booster» til barn som tisser mye.

Blueberry sperrelag Coveralls onesize

Dette er et romslig sperrelag med god plass til bleie under. Størrelsen justeres med knappene foran for å passe barn fra ca. 4,5 til 18 kg. Sperrelaget er lett og mykt med myke kantbånd. Fin til både dag- og nattbruk.

Blueberry alt-i-to bleieskall Capri onesize

Myke og gode bleieskall med klaffer både foran og bak på innsiden. Onesize passer fra ca. 5 til 16 kg. Under klaffene legger du et innlegg (et bretteinnlegg, prefold eller brettebleie som du bretter slik at det passer, eller gjerne Blueberrys egne lange innlegg som passer perfekt inni). Når du da skal skifte bleie neste gang, holder det å bytte ut bare innlegget, og du kan bruke bleieskallet om igjen dersom det ikke har kommet mye avføring på det. Capri er også fine å bruke på natten, da de er såpass romslige. Legg et tykt bretteinnlegg inni, gjerne i bambusviskose eller hamp, og gjerne et mikrofiberinnlegg med stay dry-overflate oppå (prøv Flip sine) for å raskt fordele urin til lagene under.Hva er forskjellen på Coveralls og Capri?

Coveralls og Capri er veldig like! Forskjellen er at Capri har klaffer inni både foran og bak, noe som gjør det lettere å holde et løst innlegg på plass inni. Capri er også litt smalere i fasongen, men det er ikke mye.