Oslo - Gåsungen
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Butikk i Oslo, Thereses gate 46

BARFOTSKO I SUPER KVALITET

Str. 18-34!

Hva gjør jeg hvis tøybleiene lekker?

Gode tøybleier med riktig passform til ditt barn skal ikke bli våte på utsiden, og de skal også holde på det meste av avføring. Dersom du opplever lekkasjer, sjekk følgende punkter:

1) Hvor lenge har bleien sittet på? Husk at tøybleier må skiftes etter ca. 2-3 timer. De inneholder ikke superabsorberende kjemikalier slik som engangsbleier, derfor vil de begynne å lekke dersom barnet har dem på for lenge.

2) Har du vasket dem mange nok ganger før du tok dem i bruk? De fleste bleier må vaskes ca. 6-10 ganger på skikkelig 60-gradersvask før de klarer å absorbere slik de skal.

3) Er bleien absorberende nok for ditt barn? Dersom den begynner å lekke før det har gått ca. 2 timer, eller om du vil at bleien skal holde lenger enn 2 timer, er det normalt å måtte bruke ekstra innlegg. Bleiens absorberende del må være tilpasset ditt barn ettersom sperrelaget (det vanntette ytterlaget) ikke kan holde fuktigheten inne når bleien blir dryppende våt. Laminert polyester (som tøybleienes ytterlag består av) er pustende og ikke vanntett på samme måte som plast. Prøv ett eller flere ekstra innlegg i bleien, gjerne i hamp som er det mest absorberende materialet. Innlegget kan gjerne legges mellom bleien og sperrelaget, eller inni bleien. De forskjellige tøybleiemerkene bruker ulike typer laminat, og det varierer fra merke til merke hvor mye fuktighet de tåler. Husk også at barnet ofte tisser mer ettersom hen vokser – bleia som ikke trengte ekstra innlegg for noen uker siden, trenger det kanskje nå.

4) Er hele bleien inni sperrelaget? Dersom noe stoff stikker ut, kan det overføre fukt til utsiden.

5) Sitter bleien godt på? En del tøybleier (særlig lommebleier/alt-i-to/alt-i-ett-bleier) bør sitte i overgangen mellom låret og kroppen og ikke nede på låret. Trekk barnets bein/valker forsiktig ut til siden når du drar bleien opp foran. Det skal ikke være noen glipper noe sted ved lårene eller livet når barnet beveger seg.

6) Hvor lenge har du hatt tøybleien? Strikker og materialer i bleien kan bli svekket av langvarig bruk. Tøybleier vaskes mye oftere enn annet tøy og vanligvis på 60 grader – de får altså mye «juling»! Stoffet i bleiene blir tynnslitt med tiden – hver gang du vasker bleiene, forsvinner det noen partikler. Dersom du har brukt sperrelaget/bleien lenge og vasket det ofte på høy temperatur, kan det rett og slett ha blitt utslitt. En tøybleie varer ikke evig.

7) Hvor mange tøybleier har du i rotasjon? Det anbefales at man har minst 24 bleier til heltidsbruk, for å redusere slitasjen på hver enkelt bleie.

8) For lommebleier kan det hjelpe at innlegget dekker hele bleia i bredden. Det bør dekke hele området mellom strikkene ved lårene. Brett innlegget slik at det blir bredt nok. Prøv eventuelt litt forskjellige brettemåter (burrito fold f.eks. kan prøves som et alternativ til å bare brette innlegget i to eller tre). Det går også an å legge innlegget oppå lommen i stedet for inni (forutsatt at det ikke er i mikrofiber, som ikke bør ligge rett mot huden).

9) For onesize-bleier kan det hjelpe at det ekstra stoffet som blir «til overs» når du har kneppet ned bleia foran, peker oppover og ikke nedover. Dvs. at om du stikker fingrene inn i bleia under knappene foran, skal du stikke dem opp og dytte stoffet oppover.

10) Noen bleier kan etterhvert bli tette av såperester, kremrester, oljerester, rester av fett fra avføring e.l. Da er det nok på tide med en stripping (en slags dyprens av bleiene) – se tøybleieguiden vår for instrukser.

11) For guttebabyer: pass på at tissen peker rett nedover i bleia.

12) Bruker du sperrelag av ull og opplever lekkasjer, og du har sjekket alle punktene ovenfor, er det kanskje på tide med en ny runde lanolin. Ull pleier også å bli mer lekkasjesikkert etter å ha blitt brukt en stund, ettersom den vil bli naturlig tovet og mer tett ved bruk.

Trykk ENTER for å søke